8/22-25にオンラインを基本として開催されたICoMST 2022(68th International Congress of Meat Science and Technology, キーステーション:神戸国際会議場)に、若松准教授、早川助教、および大学院生の翟君、山之内さん、譚さん、山浦さんが参加しました。
若松准教授は、“Zinc Protoporphyrin IX Formation Mechanism in Nitrite/nitrate-free Dry-cured Ham”という演題で講演を行いました。
また、早川助教、翟君、山之内さん、譚さん、山浦さんは以下の演題でそれぞれポスター発表を行いました。
- T. Hayakawa, Y. Kubono, S. Fujii, J. Wakamatsu, H. Kumura. “Actomyosin in a low ionic strength solution containing L-histidine could not form heat-induced gel”
- Y. Zhai, H. C. Wang, T. Hayakawa, H. Kumura, J. Wakamatsu. “Zinc protoporphyrin IX predominantly exists as a complex nonenzymatically bound to apo-hemoglobin in Parma ham”
- M. Yamanouchi, H. Masumo, Y. Toba, T. Hayakawa, H. Kumura, J. Wakamatsu. “Effects of manufacturing conditions on zinc protoporphyrin IX formation in fermented dry sausage with Lactococcus lactis subsp. cremoris GB(A)-1″
- Y. Tan, J. Wakamatsu, H. Kumura, T. Hayakawa, S. Kato. “Effects of different meat species and their fractions on postprandial behavioral thermoregulation in mice”
- A. Yamaura, N. Maruoka, T. Hayakawa, H. Kumura, J. Wakamatsu. “Effects of pelvic suspension and its duration on Hokkaido sika deer meat quality”
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